Aankoopbegeleiding door aankoopmakelaar

Aankoopbegeleiding

Aankoopbegeleiding door onze makelaar-taxateur kost u slechts € 238,- (inclusief btw) per bezichtiging en € 1.270,50 (inclusief btw) voor de onderhandelingen en de verdere afhandeling. Als de onderhandelingen niet resulteren in een aankoop dan vervallen de kosten voor de onderhandelingen en de afhandeling. U betaalt dus alleen de € 1.270,50 als de woning daadwerkelijk wordt aangekocht.

Het is aan te raden om eerst zelf zonder makelaar diverse woningen te bezichtigen. Als u een woning heeft bezichtigd en deze woning voldoet aan uw wensen schakelt u ons pas in. Hierdoor betaalt u maar een keer de bezichtigingskosten van € 238,- en komt de totale courtage voor aankoopbegeleiding uit op € 1.270,50 inclusief btw en overige kosten.

U kunt van onze aankoopmakelaar het volgende verwachten:

  • Samen met u (voor een tweede keer) de gewenste woning bezichtigen
  • Advies over de prijs en de bouwkundige staat
  • Opvragen van juridische stukken, het bestemmingsplan en overige relevante informatie
  • Onderhandeling met de verkopende partij
  • Alle communicatie met de verkopende partij en hun makelaar
  • Controle van de koopakte, transportakte en de afrekening
  • Aanwezigheid bij de inspectie en de notaris op de dag van de sleuteloverdracht
  • Ingeschreven in het taxatie register SCVM
  • Lid van de makelaars branchevereniging VBO
  • Aangesloten bij het taxatie keurmerk NWWI
Belangrijke beslissingen bij het kopen van een huis

Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing. Dat doet u maar een paar keer in uw leven. Ik ben betrokken, denk met u mee en geef een passend advies. Dat kan een totaaladvies zijn of de verzorging van enkele deeldiensten.

Wenst u begeleiding bij het gehele koopproces, van bezichtiging tot koop? Of heeft u alleen advies nodig bij het controleren van de koopovereenkomst, of tijdens de onderhandelingen?

Onze aankoopmakelaar verwerk uw woonwensen, omstandigheden en mogelijkheden in begeleiding op maat, op basis van duidelijke afspraken. U betaalt alleen voor het advies waarvoor u kiest.

Van woonwens naar concreet woningaanbod

U heeft een wensenlijst waar uw nieuwe woning aan moet voldoen. Komt dit overeen met uw financiële mogelijkheden? Onze aankoopmakelaar kan op uw verzoek toetsen of uw wensen en mogelijkheden met elkaar overeen komen.

Uw woonwensen worden door ons vertaald naar een selectie van geschikte woningen. Als VBO-makelaar beschikt onze aankoopmakelaar over een uitgebreid netwerk van collega-makelaars en heeft kennis van nieuwbouwprojecten. Maar u kunt natuurlijk ook zelf uit het aanbod van VBO-Makelaar, via Funda of andere websites een selectie maken.

Van bezichtiging naar eindoordeel

Terwijl u checkt of het huis aan uw wensen voldoet, kijkt onze aankoopmakelaar alvast verder. Hoe is de onderhoudssituatie? Zijn er gebreken? Indien noodzakelijk zal onze aankoopmakelaar u adviseren een bouwkundige keuring te laten uitvoeren voor extra zekerheid.

Als dit het huis van uw dromen is, dan graaft onze aankoopmakelaar nog wat dieper. Hoe zit het met de bestemmingsplannen, het energielabel en / of de milieuaspecten? Als VBO-makelaar weet de makelaar de gegevens snel boven water te krijgen. Daarnaast informeer de makelaar u over het te volgen biedingsproces en of er al meerdere biedingen zijn.

Van onderhandeling naar koopovereenkomst

Nu is het zaak de juiste biedingstrategie en het beste openingsbod te bepalen. Onze aankoopmakelaar kan u daarin objectief adviseren en bijstaan. Met een schat aan ervaring en hulp van de VBO-database weet onze aankoopmakelaar in hoeverre de vraagprijs met de actuele marktwaarde overeenkomt.

Gefeliciteerd! Uw eindbod is geaccepteerd, de koopovereenkomst kan getekend worden. Maar niet voor deze grondig is doorgenomen: de lijst met zaken die de verkoper achterlaat wordt geaccordeerd, de ontbindende voorwaarden zijn gecontroleerd en een eventueel financieringsvoorbehoud is opgenomen. U heeft nog drie (werk)dagen bedenktijd, maar dan is het zover.

Van financiering naar overdracht

De financieringspuntjes worden op de ‘i’ gezet. Bij de start werd gekeken naar de mogelijkheden, nu wordt dit omgezet in een concreet financieringsvoorstel. Voor een hypotheekaanvraag is een taxatie nodig die door een onafhankelijke gecertificeerde taxateur moet worden uitgevoerd.

De overdracht bij de notaris kan vlot verlopen. De papieren en hypotheek zijn grondig bestudeerd en afgerond. De woning is geïnspecteerd en goedgekeurd. Het is nu slechts een kwestie van ondertekening van de akte van levering. De notaris schrijft u bij het Kadaster in als nieuwe eigenaar. Champagne! De sleutels zijn voor u.